Turvapuhelin

Digitaalinen turvapuhelin Novo on erittäin toimintavarma, akkuvarmistettu ja siinä on useita käyttäjän turvallisuutta lisääviä tekijöitä kuten “sydämenlyönti”-toiminto, eli laite testaa puolen tunnin välein kuntoaan ja toimivuutta päivittäen automaattisesti itsensä palvelimelta.

Hälytinpainike on vesi- ja pölytiivis (IP67-luokka), eli painike voi olla mukana myös suihkussa tai saunassa. Rannekkeen kantama on max. yli 100 m ja pariston kesto 5 vuotta.

Digitaalisen turvapuhelimen ja lisälaitteiden välinen taajuus on EU:n määrittelemä sosiaalisten hälytysten taajuus 869,2 Mhz, joka on häiriövapaa ja suojattu. Vastaanotin luokitellaan kategoriaan yksi, joka on korkein standardi turvahälytyksille.

Digitaalinen tiedonsiirto on nopeaa ja varmaa. Digitaalinen turvapuhelin kommunikoi digitaalisen verkon kautta ja se välittää hälytystiedon Pohjoismaista SCAIP-protokollaa käyttäen. Näin vältytään analogisen yhteyden aiheuttamilta ongelmilta.

Turvapuhelin sijoitetaan kodissa keskeiselle paikalle, jotta kuuluvuus on mahdollisimman hyvä. Turvapuhelimen kaiutin aktivoituu hälytyspainiketta painamalla ja turvapuhelin muodostaa yhteyden suoraan Agapen paikallisiin auttajiin. Avun saanti on nopeaa ja auttajina toimivat aina ikääntyneiden hoitoon erikoistuneet terveydenhuollon ammattilaiset.